Дата: 17.01.2025 – 27.01.2025

Бали и Сингапур

17.01.2025 – 27.01.2025   5075 лв.

Екскурзията е единадесетдневна и включва 2 нощувки в Сингапур, 3 нощувки в Убуд и 3 нощувки в Нуса Дуа в хотели 4 звезди на база закуска и 1 обяд в Убуд, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводска програма на български и таксите за вход в посещаваните туристически обекти в Сингапур и Убуд. Полетът Сингапур – Бали се осъществява с местни авиокомпании (с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж). Групата е с водач – придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Сингапур и Бали се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Катарски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж).

ПЪРВИ ДЕН – 17.01.2025: Полет София – Доха. Полет за Сингапур.

ВТОРИ ДЕН – 18.01.2025: Пристигане в Сингапур – градът-държава, привличащ с уникалната си смесица от небостъргачи, търговски центрове и автентични кварталчета. Най-чистият и зелен мегаполис в Азия събира в себе си блясъка на модерния Запад и истрорията и традициите на Изтока. Панорамна обиколка на Сингапур: посещение на централната част „Рафълс“, носеща името на Сър Томас Рафълс, често наричан Бащата на Сингапур; впечатляващата сграда на Парламента; Националтаната галерия на Сингапур; Катедралата „Св.Андрюс“, парка „Мерлион“ – една от най-известните забележителности на града. Посещение на известните квартали „Малката Индия“ и „Чайнатаун“, Храма на зъба на Буда и храма Тиан Хок Кенг в китайския квартал. Кратка почивка в хотела. Следобед – разходка в „Градините до залива“ и „Марина Бей Сендс“, определени от много пътешественици като едно от най-красивите места на света. Завръщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 19.01.2025: Закуска. Свободно време. Следобед – възможност за екскурзия до остров Сентоса с включен билет за кабинковия лифт и шоу програма „Крилете на времето“ (с доплащане 243 лв. на човек; заявява се и се заплаща в България; провежда се при минимум 10 участника; цената включва трансфер от/до хотела, билети за кабинковия лифт до остров Сентоса, шоу програма и водач – придружител). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 20.01.2025: Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Сингапур за полет до Денпасар. Трансфер до хотела в Убуд. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 21.01.2025: Закуска. Екскурзия с включен обяд до храма Тама Аюн – основният храм на кралството Менгви, разходка из автентичния пазар Кандикунинг и посещение на храма Улун Дану – един от основните шиваистки храмове на Бали, намиращ се на бреговете на езерото Братан. Завръщане в хотела в Убуд. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 22.01.2025: Закуска. Свободно време за почивка в хотелския комплекс или разходка из Убуд. По желание – екскурзия до Пенглипуран, Кинтамани и Тирта Емпул с включен обяд (с доплащане 174 лв. на човек; организира се при минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място.). Екскурзията включва посещение на типичното балийско село Пенглипуран, където ще можете да разгледате традиционни къщи и да се запознаете с начина на живот на местните, от времето преди Бали да се превърне в туристическа дестинация. Продължаване към селцето Кинтамани, от което се открива прекрасна гледка към връх Батур, под който се крие активен вулкан. Обяд в местен ресторант с гледка към езерото Батур. Следобед – отпътуване към Перкедуи – район, известен с красивите терасовидни оризови полета. Посещение на храма Тирта Емпул и неговите свещени изворни води, в които хиндуистите от Бали извършват ритуално пречистване. Завръщане в хотела в Убуд. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 23.01.2025: Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до Нуса Дуа – един от най – известните курорти на Бали. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – 24.01.2025: Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание – екскурзия до храма Бесаких с включен обяд (с доплащане 228 лв. на човек; организира се при минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място). По пътя към храма се спира в селцето Батубулан за представление с традиционния балийски танц Баронг. Посещение на водопада Тегенунган – една от големите природни забележителности на Бали; посещение на храма Бесаких – най-големият и най-почитаният хиндуистки храм в Бали, наричан „храмът майка”. Обяд в местен ресторант с прекрасна гледка към връх Агунг. Завръщане в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 25.01.2025: Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание – екскурзия до гората Сангех и храма Танах Лот с включен обяд (с доплащане 204 лв. на човек; организира се при минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място). Гората Сангех, известна като „гората на маймуните“ обхваща площ от около 10 хектара и в нея живеят около 600 дългоопашати макаци. Маймуните обитават различните храмове, разположени в парка и посетителите могат да ги наблюдават в естествената им среда. Разходка из Танах Лот – скално образувание, на което се намира древният хиндуистки храм Пура Танах Лот. Твърди се, че храмът е дело на почитаният хиндуисткия пътешественик Данг Хианг Нирарта, който през XVI век намерил живописната скала и спрял да пренощува тук. Ниратра усетил енергията на това свято място и казал на местните рибари да построят тук храм за поклонение на боговете на балийските морета. Храмът е част от местните митове и е един от седемте, построени на бреговете на острова. Обяд в местен ресторант. Завръщане в хотела. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – 26.01.2025: Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Полет за Доха.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 27.01.2025: Полет Доха – София.

Полетно разписание при дата на тръгване 17.01.2025 г.:

София – Доха – 12:40 ч. – 18:15 ч.;
Доха – Сингапур – 20:25 ч. – 09:15 ч. (+1);
Денпасар – Доха – 18:00 ч. – 22:50 ч ;
Доха– София – 07:30 – 11:40 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ-СИНГАПУР И ДЕНПАСАР-СОФИЯ С „КАТАРСКИ АВИОЛИНИИ;
 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СИНГАПУР-ДЕНПАСАР;
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • РЪЧЕН БАГАЖ ДО 7 КГ;
 • ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
 • 2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В СИНГАПУР В ХОТЕЛИ 4*;
 • 3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В УБУД В ХОТЕЛИ 4*;
 • 3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В НУСА ДУА В ХОТЕЛИ 4*;
 • ЕКСКУРЗИЯ С ВКЛЮЧЕН ОБЯД ДО ХРАМА ТАМА АЮН;
 • ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА В СИНГАПУР С ВКЛЮЧЕНИ ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ;
 • ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
 • ТРАНСПОРТ С МИНИБУС/АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
 • ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • EКСКУРЗИЯ ДО ОСТРОВ СЕНТОСА;
 • EКСКУРЗИЯ ДО ПЕНГЛИПУРАН – КИНТАМАНИ – ТИРТА ЕМПУЛ;
 • EКСКУРЗИЯ ДО ХРАМА БЕСАКИХ;
 • EКСКУРЗИЯ ДО ГОРАТА НА МАЙМУНИТЕ И ХРАМА ТАНАХ ЛОТ;
 • БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОР – ОКОЛО 7-8 USD НА ТУРИСТ ДЕН (ЗАПЛАЩАТ СЕ НА МЯСТО);
 • ГРАДСКА ТАКСА;
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
 • ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”;
 • ВИЗА ЗА ВЛИЗАНЕ В ИНДОНЕЗИЯ;
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

ЗАБЕЛЕЖКА

За пътуването е необходим международен паспорт, валиден най-малко до 6 месеца от датата на влизането в съответната страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *