Вид транспорт: Самолет
Маршрут: ТОСКАНА – ОРВИЕТО – МОНТЕПУЛЧАНО – ПЕРУДЖА – АСИЗ – ВАЛ ДОРЧИЯ – БАНО ВИНОНЕ – ФЛОРЕНЦИЯ – СИЕНА
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

от 1099 лв.

♦ ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
♦ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
♦ TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).
♦ НАСТАНЯВАНЕ: отличен 4* хотел според местната категоризация.
♦ ХРАНА: 7 закуски в хотела.
♦ ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.
♦ НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
  • Орвието;
  • Вал Дорчия, Пиенца, Бано Виноне. 

ДЕН 1 | Полет до Рим – Орвието

След кацането си в Рим ще се отправите към Орвието – прелестен античен град, известен със своята уникална катедрала. В този очарователен град, пълен с интересна история, кокетни заведения и прелестна природа, цари неподправената италианска атмосфера на спокойствие и усет към живота и красотата в него. Трансфер до хотела, намиращ се в сърцето на Тоскана.
Нощувка в района на Тоскана.

ДЕН 2 | Вал Дорчия – Пиенца – Бано Виноне

Закуска.
Ще посетите региона на Вал Дорчиа, намиращ се в южната част на Тоскана, известен на всички любители на Италия със своите прекрасни хълмове. Тук се преплитат ренесансовата архитектура с естествената дива природа. Ще разгледате очарователния град Пиенца – една от перлите на Ренесанса (под егидата на ЮНЕСКО) и Бано Виноне, средновековно селище, известно със своите термални бани.
Нощувка в района на Тоскана.

ДЕН 3 | Перуджа – Асизи

Закуска.
Ще имате свободно време, за да усетите романтиката и вълшебството на Тоскана. По желание може да посетите завладяващите градове: Перуджа – столицата на Умбрия и Асизи – родното място на Св. Франциск (пакет „Допълнителни екскурзии“). Сгушен сред хълмовете на Апенините, Перуджа предлага чудесен изглед към ез. Тразимено, а свещеният Асизи е един от най-ценените от вярващите италиански градове, който често е посещаван от поклонници.
Нощувка в района на Тоскана.

ДЕН 4 | Флоренция

Закуска.
Културното и историческо влияние на Флоренция е поразително (предлага се на място). Разцветът на Флоренция в изкуството, културата и международната търговия започва през XIII в. и достига върха си през XV в. под управлението на фамилията Медичи, които ръководят града до края на XVIII в. Флоренция се счита за люлката на Ренесанса, където са живели и творили майстори като Леонардо да Винчи, Джото и Микеланджело, обогатили историята и наследството на този пленителен град. През 1982 г. това незабравимо и красиво място е обявено от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Основните забележителности включват една от най-големите катедрали в Италия – „Дуомо“, с уникалните си камбанария, проектирана от великия Джото и купол, дело на Филипо Брунелески. Куполът е един от архитектурните шедьоври на Ранния Ренесанс и върхово постижение на инженерната мисъл.
Нощувка в района на Тоскана.

ДЕН 5 | Сан Джиминяно

Закуска.
Известен със своя средновековен облик, Сан Джиминяно очарова и привлича множество туристи с многобройни кули (пакет „Допълнителни екскурзии“). Днес от тях са останали само 14. Ще видите двореца с чудно красив двор и изографисани стени, забележителна църква и музей на виното.
Нощувка в района на Тоскана.

ДЕН 6 | Монтепулчано

Закуска.
Отправяте се към Монтепулчано – един от най-високо разположените тоскански градчета (пакет „Допълнителни екскурзии“). Зад крепостните стени ще откриете невероятно богатство на ренесансови църкви и дворци – двете градски порти, градския площад, църквата Сан Биаджо. Специфичното за града червено вино носи благородното име Vino Nobile di Montepulciano.
Нощувка в района на Тоскана.

ДЕН 7 | Сиена

Закуска.
Ще посетите Сиена, смятан за един от най-красивите италиански градове (предлага се на място). Целият исторически център на Сиена е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще бъдете очаровани от атмосферата на средновековни, готически паметници на „Пиаца дел Кампо“, построени между XII и XV в. Катедралата на Сиена е в романо-готически стил и се смята за една от най-красивите в Италия. Същият ден ще имате възможност да опитате висококачествени зехтинови масла и вина от региона.
Нощувка в района на Тоскана.

ДЕН 8 | Полет до България

Закуска.
Трансфер до летището. Полет обратно към София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *