Круиза приключва

Круиза приключва

В последната вечер на пътуването ще получите разпечатка на разходите, които сте направили по време на плаването. Проверете я на момента, за да имате време да оспорите, ако нещо не е описано коректно.Повечето круизни компании ще поискат от вас да приготвите куфара си още вечерта преди напускане на кораба и да го оставите пред каютата си. Не забравяйте да оставите в ръчния си багаж важните документи, фотоапарата, телефона, четката си за зъби и дрехи за сутринта!

Морска болест,  Медицинска грижа
2013-2015

Морска болест,  Медицинска грижа

Ако имате проблеми с вестибуларния апарат, вземете превантивни мерки още преди да усетите първите симптоми и други методи за лечение. На борда на всеки кораб има лекарски екип, който може да се погрижи за вас в случай на нужда. Тъй като услугите там не са включени в цената на круиза, ви съветваме още преди заминаването си да си направите медицинска застраховка.

Брегови екскурзии

Брегови екскурзии

Съветваме ви да ги изберете и резервирате предварително.  Ако решите да не използвате някоя от многобройните екскурзии, предлагани от круизната компания, проучете предварително какво интересно може да видите във всяка от точките по маршрута, за да може да оползотворите максимално добре времето, прекарано там. Круизните кораби разполагат с различни детски клубове, които са съобразени с възрастта на детето и/или са разделени по интереси. 

Следете дневния бюлетин

Следете дневния бюлетин

Заплащайки цената на круиз, вие плащате нощувките си на кораба, пристанищните такси, изхранване на пълен пансион, ползването на басейни и джакузита, фитнес зала, дневни и вечерни шоу забавления. Редовно следете дневния бюлетин и се възползвайте от разнообразието от забавления, които се предлагат на кораба. В цената не е включена таксата за обслужването на борда, която ще ви бъде начислена към круизната сметка за разходите, направени за напитките на борда, бреговите екскурзии, покупките от магазините, специализираните ресторанти и СПА центъра на кораба, които също се заплащат допълнително, ако решите да се възползвате от тях.

Багаж, облеклото на кораба
2015-Present

Багаж, облеклото на кораба

Круизните компании нямат официално ограничение в броя куфари или теглото им, но пространството в каютата е ограничено и може да нямате място за тях. Ако пътувате със самолет до началното пристанище ще трябва да се съобразите с ограниченията на авиокомпанията, която ще ви превози. Това обикновено означава 23 кг регистриран багаж на човек и десет килограма ръчен. На борда на повечето круизни компании, освен традиционната официална гала вечер (т.нар. капитанска вечер), често се провеждат и тематични вечери – вечер в бяло, вечер в цветовете на знамето на съответната страна и други. Проверете и прогнозата за времето и носете удобни дрехи и обувки, подходящи за сезона и мястото, не забравяйте шапка, тъмни очила, слънцезащитен крем, връхна дреха. Т

Международен паспорт и визи

Международен паспорт, визи

Не забравяйте и проверете навреме валидността му – изискването е паспортът ви да е валиден поне 6 месеца след ПРИКЛЮЧВАНЕ на круизното пътуване. Проверете и дали в маршрута ви няма държава, за влизането в която ви е необходима туристическа виза. В зависимост от круизната компания и региона на круиза, при регистрацията за качване на борда, международният ви паспорт може да бъде задържан от служителите на компанията. 

Да организирате пътуването си до началната точка на круиза.

Да организирате пътуването си до началната точка на круиза.

Да организирате пътуването си до началната точка на круиза. Резервирайте си полет възможно най-рано, за да излезе на добра цена. Внимавайте с часовете на кацане и на излитане – най-добре е да летите един ден преди началото на круизното ви пътуване. Така ще предотвратите стреса от евентуално закъснение на полетите или загуба на багаж. Не си резервирайте полет, ако нямате поне осем часа между акостирането на кораба.